В какво точно са полезни хранителните добавки? И какво може

...
 
В какво точно са полезни хранителните добавки? И какво може
Коментари Харесай

Наистина ли имате нужда от хранителни добавки: всичко, което трябва да знаете

 

В какво тъкмо са потребни питателните добавки? И какво може да бъде нездравословно? Какво да търсите при избора, в случай че сте решили? Отговаряме на всички съществени въпроси.

 

Колкото по -богата и разнообразна е нашата диета, толкоз повече тялото ще получава потребни и хранителни субстанции. Те са от значително значение за поддържане на тонуса на кожата, здравия загар, подсилване на мускулите и добър имунитет. Всички ли обаче ядем единствено здравословна храна и в задоволително количество?

Яденето на бърза храна, бързите закуски по пътя към офиса или дома не носят витамини, които са значими за организма. Следователно хората от ден на ден прибавят към храната си разнообразни добавки, които компенсират изчезналите детайли през целия ден.

 

Разнообразие от хранителни добавки

Хранителните добавки са биологично дейни вещества, които могат да се употребяват по едно и също време в две направления.

Те служат като източник на витамини от разнообразни групи и минерали, които човек би трябвало да употребява, с цел да поддържа тялото.

Те са потребни, тъй като са помощници за понижаване на риска от всевъзможни здравословни проблеми.

В актуалния свят питателните добавки се оферират под формата на таблетки, прахове, меки гелове, екстракти и течности. Те съдържат както витамини, по този начин и минерали, фибри, аминокиселини, както и билки или други растения и ензими. В допълнение, подобен потребен „ комплект “ постоянно се среща в готовите артикули или питиета.

 

Защо хората все по -често протягат ръка към добавките?

За да се отговори на този въпрос, си коства да се подчертаят две значими области: бързо възходящият ритъм на живот, както и актуалният дневен ред.

 

Половината от хората стопираха да обръщат внимание на състава на продуктите и методите на подготвяне, прибягвайки до ястие на бърза храна, мазни храни, прекомерно солени или прекомерно сладки. Всички подобрители на усета не обезпечават обилни изгоди, заради което могат да се нарекат празни калории. В допълнение, те могат да имат противоположен резултат: да изхвърлят потребните детайли от тялото. Това води до нуждата да се компенсира загубата по разнообразни способи, в това число потреблението на хранителни добавки във вашата диета.

 

Другата половина са хора с високо равнище на отговорност. Те сортират деликатно храната, наблюдават калориите и знаят тъкмо какви витамини им липсват. Следователно те, независимо или с доктор, включват разнообразни субстанции в храната си, благодарение на които може да се контролира откритата норма.

 

Какви са техните изгоди

Добавките се одобряват като средство за подсилване на имунната система или като спомагателен източник на витамини. Ако имате хронично заболяване хранителна добавка, направена от естествени съставки, може да бъде дейно допълнение при сложно лекуване.

 

Биоактивните добавки са в положение да: контролират метаболизма на питателните вещества; подсилване на имунитета; поддържа електролитен баланс; отстраняват токсините, имат удобен резултат върху чревната микрофлора и играят ролята на антиоксидант.

 

Те са отлични борци против умората. Например, заради недостиг на витамини от група В, човек постоянно се сблъсква с отмалялост, както и бодърствуване. Добавките с тези микроелементи оказват помощ за решаването на казуса с постоянната отмалялост и доставят организма с сила. В допълнение, те имат удобен резултат за възстановяване на продуктивността и качеството на съня. Биоактивните добавки също могат да оказват помощ за ускорение на метаболизма, създаване на мускули и контролиране на питателните привички.

 

Що се отнася до положителното въодушевление, питателните добавки могат да се нарекат регулатори на прочувствения декор. Нашето тяло е машина, където всяка аварийна част се нуждае от специфичен допинг в качеството на магнезий, калций, витамини D, омега-3 киселини. Защо постоянно сме тъжни в облачно време? Тъй като няма слънце и има дефицит на витамин D. А питателните добавки ще оказват помощ за попълване на запасите от всички микроелементи в организма.

 

Също по този начин колагеновите коктейли стават все по -популярни освен измежду дамите, само че и измежду мъжете. Този съставен елемент е нужен за поддържане здравето на косата, кожата, ноктите. В допълнение, той чудесно оказва помощ да се поддържа еластичността на връзките. Тъй като производството му понижава с възрастта, е належащо непрекъснато да се попълнят запасите.

 

Могат ли да бъдат рискови?

Трябва да се има поради, че изборът на хранителни добавки е добре да се съветва със експерт, който може да предпише вярната доза.

 

Също толкоз значим въпрос е кои добавки са безвредни? Не купувайте хранителни добавки със съставки, от които не се нуждаете. Не мислете, че колкото повече, толкоз по -добре – в действителност може да е противоположното.

 

Друго предписание: добавката не е панацея, а потребна съставна част в допълнение към храната. Така че не забравяйте за добре уравновесена диета.

 

Мнозина имат въпроси по отношение на възходящия брой марки добавки, забележителните разлики в цените, най -добрите приложения и формулировки. Някои хранителни субстанции могат да бъдат изключително значими, като калций и витамин D по време на менопаузата. Ето за какво е значимо да се разпознават всевъзможни характерни области на евентуален дисбаланс във вашата диета, тъй че тези хранителни субстанции да могат да бъдат ориентирани там.

Производителите са длъжни да записват бизнеса си във FDA и носят отговорност за информацията, посочена на етикета.

Говорете с Вашия доктор или диетолог, с цел да определите кои добавки са най -подходящи за Вас

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР